Leverandør til en nuanceret debat siden 1948

På Informations Forlag er vores grundlæggende indstilling til litteratur, at det skal være spændende og interessant at blive klogere på verden. Underholdning er en elementær del af grunden til, at vi overhovedet læser bøger – også faglitteratur – og vi ser det som vores opgave at lave bred, tilgængelig faglitteratur af høj kvalitet, der får læselyst og læsepligt til at gå op i en højere enhed. Vores fokusområder er samfund, filosofi og historie.

Det er 67 år siden, at den første bogtitel fra Informations Forlag så dagens lys, og lige siden har forlaget udgivet dansk og oversat faglitteratur af høj kvalitet inden for områderne historie, kultur, samfund, debat og filosofi. Informations Forlag opstod som en naturlig forlængelse af Dagbladet Information, og de stofområder avisen beskæftigede sig med, hvilket har ført til et hav af skarpe og politisk debatskabende bøger til de samfundsinteresserede læsere. Med tiden har forlaget både skærpet og udvidet profilen – særligt på det historiske og det biografiske felt og de senere år har vi haft særligt fokus på historie i både ental og flertal: den gode faktiske fortælling, den unikke og personlige stemme eller vinkel og ikke mindst den bedste verdens- og danmarkshistorie, som får nyt liv i bogform.

I slutningen af 1970’erne havde Informations Forlags sin første storhedstid med bestsellere som Alex Haleys Rødder (1977), Amerikanske billeder af Jacob Holdt (1977) – begge titler kom i 14-15 oplag – og flere af den tyske journalist Günther Wallraffs afslørende bøger. 1970’erne gav også forlaget en sjov og særlig niche med bøger om køn og seksualitet, f.eks. Hengivelse – en debatbog om mænds orgasmer, og de populære debatbøger Fisseflokken og Pikstormerne fra de sene 1990’ere m.fl.

Med Barack Obamas politiske selvbiografi Mod til at håbe satsede forlaget stort. Bogen blev udgivet i maj 2008, lige før han blev nomineret til demokraternes præsidentkandidat, og blev en bestseller og startskud til en ny, god epoke i forlagets historie.

I de seneste cirka 10 år har Informations Forlag øget antallet af titler årligt og har med en række store anmelderroste og ”steady selling” udgivelser formået at blive toneangivende på en række områder f.eks. historiske biografier (f.eks. Anders Lassens krig, Sophie Scholl og Den sorte greve), samfundsdebat (Den store omstilling, Forklædt som nazist, Islamisme og Beton) og filosofi og eksistens (f.eks. Det filosofiske blik, Skæld ud på Gud og Jeg mødte Jesus).

 

Medarbejdere:

Mette Jokumsen, forlagschef : jokum@information.dk

Jacob Maagaard Dyekjær, seniorredaktør : jam@information.dk

Eva Eistrup, redaktør og kommunikationsmedarbejder: evae@information.dk

Lise Bech Olesen, redaktionsassistent : lisebo@information.dk

Informations Forlags bøger forhandles hos landets boghandlere og på denne hjemmesides BUTIK.

Du kan også købe vores bøger i Informations reception i Store Kongensgade 40, Sankt Annæ Passage, opgang C i åbningstiden: 9-17 man.-fre.

 

Indsendelse af manuskript:

Forlaget tager meget gerne imod manuskripter både i fysisk form og på mail. Vi tager også gerne imod ideer til bogprojekter eller oversættelser, hvis der foreligger en udførlig og fyldestgørende synopsis eller projektbeskrivelse.

Da vi er et faglitterært forlag tager vi ikke imod skønlitterære manuskripter som romaner og digtsamlinger.